På Marsipangården trivs livsnjutaren året om.

 

Marsipangården är en annorlunda café- och shoppingupplevelse. I läcker sekelskiftesmiljö finns Kutterkonfekts butik och café med egen tillverkning av chokladpraliner och marsipanfigurer.

Du kan plocka själv av ett 30-tal pralinsorter i lösvikt. På övervåningen ligger vårt bageri där all konfektyr tillverkas. Kom gärna upp för trappan på vardagar och titta!

Vi har grillade smörgåsar och pajer som serveras med sallad. För den sötsugne finns milkshake och belgisk våffla. Eller vaför inte ett hälsosammare alternativ som vår hemmagjorda smothiee.

Vi har många veganska alternativ. Du hittar dem enkelt genom att följa vegansymbolen på prislappen. 

Under årets varma månader är trädgården öppen. Här sitter cafégästerna omslutna av grönska vid en damm med vattentrappa och barnen kan leka i vår sandlåda. Då det blir kyligare tänder vi kakelugnen i caféet.

 

Nu är julen kommen till Marsipangården. Marsipangrisar, chokladtomtar, kola i olika smaker, knäck och pralinaskar trängs på hyllorna. Våra vackra presenter passar utmärkt att ta med till adventsfiranden eller som avtackningspresenter.

Nyheter för i år är ett flertal läckra kolastänger. Vad sägs om kola med hallonbitar i, eller kola blandat med hasselnötsnougat?

Du kan kika på våra produkter genom menyn till vänster här på hemsidan.Torsdag-lördag: 10-18
Söndag: 11-17

 


Speciella dagar på året:

 

Nyårsdagen stängt

Trettondedag jul 11-17

Tjejkväll våren 10-21

Skärtorsdag 10-18

Långfredag 11-17

Påskafton 11-17

Påskdagen 11-17

Annandagpåsk 11-17

1:a maj 11-17

Kristihimmelsfärds dag 10-18

Pingstafton 10-18

Pingstdagen 10 - 17

Nationaldagen 10-17

Midsommarafton 10-15

midsommardagen 11-19

Trosa Stadslopp 10-21

Skördemarknad 10-17

Alla helgons dag 10-18

Allahelgona afton 10 - 18

Julmarknaden 1:a advent 10-17

Julafton stängt

Juldagen 11-17

Annandag jul 11-17

Nyårsafton 10-16

Nyårsdagen stängt


Kontaktuppgifter Marsipangården:

 

Tel 0156-139 08

Östra Långgatan 27, 619 30 Trosa

Mejladress: info@kutterkonfekt.se

Hitta hit:

Trosa ligger vid havet 9 km från E4:an, mitt emellan Nyköping och Södertälje.

Kör in i Trosa på väg 218 (Högbergsgatan). Kör mot centrum/torget. På vänster sida om väg 218 finns en parkering. Från denna parkering går du på 3 minuter till Marsipangården. Gå över väg 218 och fortsätt mot torget. Vid torget hittar du Östra långgatan. Om du står med rådhuset i ryggen med torget framför dig ser du Marsipangården till vänster på Östra Långgatan 27. Utanför Marsipangården finns 2 handikapparkeringar.
Historia om Marsipangården:

 


Huset på Östra Långgatan mittemot Rådhuset hade Karin och Michael lagt märke till långt innan det blev till salu, och från början tänkt att det vore perfekt för Kutter Konfekt. När huset senare blev till salu under 2007 tog de chansen och köpte det.

De satte igång en grundlig och omfattande renovering, inklusive vissa ombyggnationer. Marsipanformar och sockerbagarverktyg fick läggas åt sidan i ett halvår medan Karin och Michael tog på sig snickarbyxorna. Kunskaperna från utbildningar i möbelsnickeri på Capellagården och Nyckelviken, liksom examina från Carl Malmstens skola för Möbeldesign och Konstfack kom väl till pass.

 

"Vi har försökt återställa huset till en sekelskiftesmiljö", säger Micke. "Planlösningen på nedervåningen är helt förändrad. Två väggar är borttagna till exempel och vi har installerat en antik kakelugn som vi köpte i Ulricehamn. Eftersom kakelugnen inte passade in där den ursprungliga skorstenen går, så fick vi bygga ett nytt skorstensrör".


När de gjorde håltagningarna uppe på vinden hittade de massor av spännade saker från förr i tiden, till exempel en gammal skärmmössa som såg ut att vara 100 år gammal, och en presentpåse från en konfektyraffär på Hamngatan i Stockholm från mycket tidigt 1900-tal. "Och vi har dragit in vatten och avlopp i rum på övervåningen som inte hade det tidigare", fortsätter Micke.

Karin säger: "Hela interiören är nygjord. Vi vill att ett besök i Marsipangården ska vara en upplevelse, precis som det är att smaka på vår marsipankonfekt. Vi har satt upp ny träpanel av pärlspont tillsammans med en medaljongmönstad tapet med limfärgstryck, som är en tidstypisk tryckteknik.Alla snickerier är målade med riktig linoljefärg. Vi försökte använda moderna färgtyper, med det fungerade inte på grund av att kulörerna inte var tillräckligt pålitliga. Det var bara linoljefärgen som gav samma kulör även om ljuset förändrades".

Över 60 kvadratmeter vägg har kaklats i huset, främst i produktionslokalerna, och det har Karin gjort. "Jag lärde mig medan jag höll på", säger Karin. Så mycket som möjligt har de gjort själva, men de har så klart tagit hjälp av elektriker, rörmokare och till och med av flyttfirmor specialiserade på tunga lyft för att få in marmorbänkarna i produktionslokalen på övervåningen.

"Vi har tagit bort hela golvet, det var klinkers med golvvärme- slingor som var lagda ovanpå en gammal plastmatta. Sedan grävde vi ur hela grunden och isolerade med eco-fiber. Därefter förstärkte vi hela bjälklaget för att det skulle klara det nya golvet utan att svikta. Nu är det ett såpskurat trägolv av breda golvtiljor från norrlandsfura, spikade med handsmidd spik", säger Micke. "Entrédörrarna är nyinsatta, men självklart gamla. Vi köpte dem av en man i Borås som är specialiserad på antika fönster och dörrar."

"Huset har byggts på i flera omgångar. Från början var det ett timrat enplanshus som sedan har blivit större och större. Vi har dragit om massor av elkopplingar, och i vissa fall var det riktigt detektivarbete för elektrikern att förstå hur det tidigare ledningarna hängde ihop", berättar Karin. Huset har tidigare varit café, frukostservering för hantverkare, klädbutik, bostad och designbutik. Nästan alla tidigare verksamheter har hyrt ut övervåningen som bostad, men Kutter Konfekt har alltså övervåningen som produktionslokal.

 

Välkommen till Marsipangården!