Marsipanladan:

Marsipanladan är en trivsam och personlig butik i en röd lada vid Skaftöbron nära Fiskebäckskil. Ladan är liten så Kutterkonfekts sortiment fyller den till absoluta brädden. Under sommaren finns även bakverk, smörgåsar, glass, läsk, kaffe och te. Ladan är säsongsöppen en månad inför jul och påskhögtiderna och mellan mitten juni till slutet augusti.

Välj bland över 30 pralinsorter eller tag en färdig pralinask. Det mesta av vårt sortiment är naturligt veganskt och den mörka chokladen med torkad frukt på är ett bra alternativ om man vill hålla nere på sockret. Självklart har vi alltid marsipanfigurer efter säsong.

Vi bjuder på smakprov av vår marsipan och du får personlig och hjärtlig service. Fira med konfekt av bästa kvalitet - gör ett besök hos oss i Marsipanladan!


Nu är Marsipanladan stängd. Den 13e mars öppnar vi igen med påskens godis på hyllorna.

Vår internetbutik är stängd för obestämd tid.


 

Jul (29 nov t o m 31 dec): Mån-Sön 10-19 

Påsk (22 mars 2019 - så länge lagret räcker): Mån-Sön 10-19

Sommar (1 juni - slutet av augusti): Mån-Sön 10-19 


Speciella dagar:

Nyårsdagen stängt
Skärtorsdag 10-19
Långfredag 10-19
Påskafton 10-16
Påskdagen 10-19
Annandagpåsk 10-19
Midsommarafton 10-15
midsommardagen 10-19
Julafton stängt
Juldagen stängt
Annandag jul 10-19
Nyårsafton 10-15Kontaktuppgifter:

 

Tel: 073 531 82 31

Mejl: info@kutterkonfekt.se

Adress: Dragsmark Backa 209, 451 97 Uddevalla

 

Ladan ligger 900 meter innan Skaftöbron på väg mot Skaftö och Fiskebäckskil. Från Uddevalla tar du väg 161 mot Lysekil. Sväng av vänster mot Fiskebäckskil cirka 500 meter innan Lysekilsfärjan. Åker du över Flatön tar du vänster mot Fiskebäckskil en bit efter kyrkan.Historia om Marsipanladan:

Mitten på 90-talet lämnade entreprenörerna Tomas och Lillan Klemming krog- och cafévärlden i Stockholm. Efter att under ett decennium ha startat och drivit bageri, caféer och restaurang - bland annat Café Gateau och Sturecompagniet - flyttade de till Lillans far Tords gamla soldattorp vid Källviken i Dragsmark, Bohuslän. Det som förut varit sommarställe blev permanentboende. För ett par inbitna seglare och båtägare som Lillan och Tomas lockade närheten till Västerhavet och kuttern S/Y Trygvason fick en egen brygga.

Torpets äldsta delar är från 1700-talet och av den lilla ladan som en gång stod intill återstod inte mer än en hög brädor då torpet köptes trettio år tidigare. En ny lada byggdes, och i den har släkten ätit frukost vid långbordet sommar efter sommar. Barnen har sovit på loftet. Ponnyn Bella och geten Tarzan hade sitt foder i ladan så länge de fanns i familjen. Och ladan har fortsatt att vara till användning.


Sedan några år tillbaka är ladan inte längre en vanlig lada - utan en Marsipanlada. Entreprenörs- och företagarandan har inte gått ur familjen Klemming. Varje jul, påsk och sommar säljer familjen marsipan-  och chokladkonfekt i ladan - allting handgjort, allting av finaste råvaror. I sortimentet finns också hemgjord marmelad och chutney.


I Marsipanladans trädgårdscafé står trevliga gungor. Vi kallar dem Rons. Ronsa betyder gunga på gammal bohusdialekt. Många kallar dem Madickengunga eftersom Madicken gungade sina loppor i en sådan. Trädgårdsgunga är ännu ett namn på denna härliga trädgårdsmöbel. Gungorna byggs av Tomas Klemming i den lilla verkstaden bredvid Marsipanladan. De är byggda av tryckimpregnerat virke. Trät kan oljas, målas eller lackas. Som tillbehör finns bord, blomlådor och ett regntätt tak som lätt rullas ut.

Kontakt:
Tomas Klemming
Tel. 0733 14 92 88